Asteptati-va ca dintele Dvs. sa fie dureros la atingere sau presiune, dupa tratament. In mod obisnuit aceste simptome scad dupa cateva zile / o saptamana dar pot dura o perioada mai lunga. Medicatia anti-inflamatorie va ajuta la diminuarea si scurtarea acestor simptome.

Luati medicatia anti-inflamatorie prescrisa daca v-a fost recomandata, pana la final. Cel mai bine este sa incepeti medicatia impotriva durerii INAINTE de disparitia anesteziei.

Daca durerea devine severa sau apare umflatura inafara sau inauntrul gurii, daca apare febra sau disconfort care nu sunt alinate de medicatie, va rugam sa contactati clinica.

Puteti manca sau bea, de preferat, dupa disparitia anesteziei, pentru a nu va musca limba sau obrajii. Nu exista constrangeri ale dietei, dar oricum, nu muscati sau mestecati excesiv pe dintele tratat endodontic pana cand nu va fi facuta restaurarea finala permanenta.

Curatati si periati dintii ca de obicei.

Dintele dvs. are o restaurare temporara. Va rugam sa va programati cat mai curand pentru plasarea restaurarii permanente. Noi recomandam ca toti dintii posteriori sa fie acoperiti cu coroane. Intarzierea restaurarii permanente a dintelui tratat endodontic mareste riscul fracturii si/sau reinfectarii canalului radicular prin infiltratie. Aceasta poate conduce la necesitatea retratarii, tratamentului chirurgical sau extractiei.

O radiografie facuta inainte de restaurarea finala ne va permite sa evaluam procesul de vindecare dupa tratament. Dintele tratat endodontic corect si restaurat adecvat poate dura tot atat de mult ca orice dinte natural. Ca urmare, este important ca dintii tratati endodontic sa fie controlati regulat, atata timp cat un mic procent nu se vindeca complet.

Va rugam sunati la clinica daca aveti intrebari sau motive de ingrijorare.