Estetica Dentara

Home / Estetica Dentara

Estetica dentara este reprezentata de toate metodele stomatologice care duc la imbunatatirea infatisarii danturii unei persoane. Aceasta nisa a stomatologiei generale se axeaza pe schimbarea esteticii dentare, referitor la dimensiune, forma, culoare, aliniament, pozitia si aspectul zambetului.

Materialele moderne, frecvent si cu succes utilizate in estetica dentara moderna sunt ceramica integrala (portelanul fara metal) si zirconiul. Sunt estetice, rezistente si mai ales biocompatibile, imitand foarte bine structura naturala a dintelui, fie ca vorbim de smaltul dentar sau dentina.

In timp ce stomatologia traditionala se concentreaza pe igiena orala si prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunii orale, estetica dentara pune accentul pe imbunatatirea aspectului dintilor, gurii si zambetului unei persoane. Si cum gura face parte din fata, putem vorbi chiar de estetica faciala.

Estetica dentara ofera multe beneficii reparatorii. De exemplu, plombele dentare albe, fotopolimerizabile, sunt o procedura obisnuita utilizata in tratarea dintilor cariati.

 Estetica Dentara - ProSmile Med Ploiesti

Estetica Dentara - ProSmile Med Ploiesti

Procedurile principale aplicate în estetica dentară

Coroanele dentare

Sunt piese protetice care au rolul de a acoperi (îmbraca) dintele fie din raţiuni estetice, fie pentru protejarea lui. În clinică noastră, coroanele dentare sunt fabricate din materiale de calitate cum ar fi porţelanul integral sau zirconiul. Preţul pentru o coroana dentară din ceramică integrală îşi justifică pe deplin calităţile si precizia cu care este executată.

Implanturile dentare

Nu reprezintă numai simpli înlocuitori ai dinţilor ci îmbunătăţesc radical calitatea vieţii. Funcţionează că şi înlocuitori ai rădăcinii naturale a dintelui la care se ataşează după osteointegrare coroana artificială. Implantul dentar poate înlocui unul, mai mulţi sau chiar toţi dintii, în funcţie de situaţia clinică a pacientului.

Fațetele

Sunt acoperiri parţiale ale părţii vizibile a dinţilor anteriori, fabricate din porţelan dentar de înalta calitate; au rolul de a îmbunătăţi estetica unuia sau a mai multor dinţi afectaţi fie structural (strâmbi, ciobiţi, sparţi), fie estetic (pătaţi, înnegriţi). Au grosimi diferite în funcţie de situaţia clinică şi porţelanul din care sunt fabricate.

Incrustațiile dentare

Sunt reconstrucţii dentare de precizie care completează porţiuni lipsa din coroana unui dinte lateral (premolar sau molar). Popular sunt numite „plombe din porţelan”, fiind fabricate din ceramică integrală. Sunt net superioare unei plombe clasice şi de aceea, pe termen lung, datorită rezistenţei marite, se dovedesc a fi o soluţie economică.

Vă așteptăm!

 • Program

  Luni – Vineri:
  09:00 – 19:00

 • Programări

  0344 101 515
  0722 720 448

 • Email

  office@prosmile.ro